Nieuws

Annemarie Worst topt podium in Gieten

Een topdag in de geschiedenis van Steylaerts-777. De perfecte samenvatting van de veldrit in Gieten, meetellend voor het Superprestige-klassement. Annemarie Worst reed in het zand van Gieten naar een klinkende zege terwijl Alice Maria Arzuffi derde werd. Bij de mannen werd Gianni Vermeersch tiende na een probleem met zijn schoen.

Marianne Vos nam al snel het heft in handen en reed in de beginfase alleen weg. Dat was wel buiten Annemarie Worst gerekend, die de kloof met Vos knap wist te dichten. De twee trokken er samen vandoor, maar al snel bleek Worst de betere. Ze nam de wedstrijd in handen en reed uiteindelijk zelfs weg van Vos.

In een mum van tijd reed Annemarie een voorsprong van meer dan twintig seconden bij elkaar. Dat zou ze uiteindelijk niet meer uit handen geven. Worst soleerde zo naar haar eerste zege bij de dames elites. Ze is meteen ook de eerste leidster in het Superprestige-klassement.

"Dit is ongelofelijk", glunderde Annemarie achteraf. "Dit had ik nooit gedacht. Ik wist dat ik in goede doen ben de laatste tijd, maar om hier te kunnen winnen, dat is echt ongelofelijk. Ik ben dolgelukkig. Dit smaakt zonder twijfel naar meer." 

In de achtergrond vocht Alice Maria Arzuffi een felbevochten duel uit met Marianne Vos en Loes Sels om de overige podiumplaatsen. Uiteindelijk reed de Italiaanse naar een knappe derde plaats. 1 en 3 dus voor Steylaerts-777. Onze nieuwe aanwinst Yara Kastelijn maakte haar wederotpreden in het veld, zij werd achttiende. 

Gianni Vermeersch alweer goed ondanks minder resultaat

Gianni Vermeersch deed het in Gieten ook goed. Gianni streed achter een ontkende Mathieu van der Poel en Wout van Aert voor de ereplaatsen. Na een gebroken schoen viel Vermeersch wel terug, uiteindelijke keerde hij nog terug tot de tiende plaats. Ook Wietse Bosmans viel in de slotfase helemaal terug. Hij strandde na een valpartij in de finale op een 22ste plaats. Zaterdag reed Wietse trouwens nog in Tsjechië voor de Toi Toi Cup, daar greep hij een knappe tweede plaats. 

Foto – Photopress.be

 

 

Team