Nieuws

Ereplaatsen voor Alice, Gianni en Pieter-Jan in Lokeren

Een vierde plaats voor Alice Maria Arzuffi, een vijfde plaats voor Gianni Vermeersch en een zesde plaats voor Pieter-Jan Vliegen: dat is het resultaat na de eerste veldrit van het weekend in Lokeren. Een samenvatting.

Bij de beloften kleurde Timo Kielich lange tijd mee de wedstrijd, maar na een valpartij en een lekke band in één van de technische greppels, viel hij terug. Pieter-Jan Vliegen daarentegen kwam vanuit de achtergrond helemaal terug. Hij schoof stelselmatig op en zou uiteindelijk als zesde finishen. Timo werd nog tiende, Gert Smets haalde de finish niet.

Bij de dames waren de ogen gericht op onze Italiaanse Alice Maria Arzuffi: Alice startte goed en streed mee in de voorste regionen. De aansluiting in de kopgroep maken lukte niet, maar uiteindelijk reed ze naar een vierde plaats.

“Daar ben ik tevreden mee”, zei Alice achteraf. “Het was een speciale, lastige maar wel mooie omloop. Het ging er hoe dan ook snel aan toe. Ik voel dat de harde trainingen stilaan lonen. Ik kijk ook uit naar Gieten morgen.”

Tot slot kwam ook Gianni Vermeersch in actie bij de elites. Gianni – die duidelijk zijn goede vorm van weleer heeft teruggevonden – reed naar een vijfde plaats ondanks een valpartij en een lekke band. “Ik voel mij weer de oude. Ik glunder. Hopelijk duurt dit nog lang.”

Foto – Photopress.be

 

Team