Nieuws

Arzuffi en Worst op het podium, Vermeersch net niet

Na een razend spannende wedstrijd zijn Alice Arzuffi en Annemarie Worst tweede en derde geworden in de Hotondcross in Ronse. Ook Gianni Vermeersch reed een schitterende wedstrijd. Hij werd vierde.

De dameswedstrijd was een thriller. Arzuffi en Worst kleurden de wedstrijd en reden samen Alvarado, Van Loy en Vos weg. Ze bleven bijna heel de wedstrijd samen tot Vos in de laatste ronden koos voor de aanval. Onze dames moesten even passen, maar gingen daarna samen in de tegenaanval. Ze kwamen kort, maar niet kort genoeg. Ze konden hun medevluchters wel afhouden en werden tweede en derde.

“Toen Vos een eerste keer aanzette kon ik mee”, legt Annemarie Worst uit. “Maar toen ze een tweede keer aanviel, moest ik passen. Het parcours was ontzettend zwaar. Ik ben dus wel blij dat ik hier mee op het opdium kan staan.”

“Ik ben ook echt heel blij met deze podiumplaats”, zegt Arzuffi. “Het is mooi om hier samen met Annemarie op het podium te staan. Ondanks de zware race voelde ik me wel goed. Alleen was Vos net iets te sterk.”

Bij de heren reed Gianni Vermeersch een heel knappe wedstrijd. Een hele wedstrijd lang streed hij voor de top 5. Zijn strijd werd uiteindelijk beloond met een knappe vierde plaats.

Team