Nieuws

Alice Maria Arzuffi knalt naar tweede plaats op de Muur van Geraardsbergen

Alice Maria Arzuffi is knap tweede geworden in de Brico Cross in Geraardsbergen. Na een loodzware wedstrijd moest ze enkel een ijzersterke Eva Lechner laten voorgaan. Ook belofte Timo Kielich werd tweede na een knappe inhaalrace. De profs, Gianni Vermeersch en Wietse Bosmans, misten hun seizoensstart en gaven allebei op.

De Brico Cross in Geraardsbergen was de eerste A-veldrit van het seizoen en dus meteen een belangrijke krachtmeting. Alice Maria Arzuffi doorstond die met glans. Eva Lechner schoot weg van bij de start en domineerde de hele wedstrijd. Achter haar streed een elitegroepje voor de podiumplaatsen. Zowel Arzuffi als Annemarie Worst maakten daar deel van uit. Worst viel jammer genoeg uit na een probleem met haar derailleur. Arzuffi kon dan weer wel volop meestrijden voor het podium en deed dat geweldig. Ze reed alleen weg uit het groepje en finishte knap tweede.

“Ik ben heel tevreden met mijn race vandaag”, legt Arzuffi uit. “De laatste dagen voelde ik me echt goed, dus ik wist dat ik een goede seizoensstart ging maken. Maar dat ik hier tweede wordt, had ik alleen maar durven dromen. Ik hoop dat ik een heel seizoen op dit niveau kan presteren.”

Inhaalrace

Ook Timo Kielich stond er meteen bij de eerste A-cross van het seizoen. Hij miste zijn start doordat hij in een andere renner bleef haken. Hierdoor dook hij bij de laatsten het veld in. Toch kon hij stelselmatig opschuiven en op twee ronden van het einde reed hij naar de kop van de wedstrijd. Hij probeerde op en over Maik Van Der Heijden te gaan, maar die loste niet. In de laatste ronde plaatste Van Der Heijden zijn finale versnelling, zo kon hij een vermoeide Kielich lossen. Toch is hij heel tevreden met zijn knappe race.

“Ik ben blij dat ik hier nu al kan meedoen voor de overwinning. Ik miste mijn start volledig. Voor mij was het een echte inhaalrace. Ik ben dus blij dat ik nog zo kort kon finishen.

Pech

In tegenstelling tot de dames en de beloften misten de profs hun seizoensstart volledig. Gianni Vermeersch ging zwaar tegen de grond en moest de wedstrijd verlaten. Zijn knie is geraakt en het is even afwachten wat de diagnose is. Een ronde na de val van Vermeersch verliet ook Wietse Bosmans de wedstrijd. Hij had last van zijn schouder en kende een slechte dag.

Foto - Photopress.be

Team