Nieuws

Annemarie Worst tweede in Hoogstraten na spannend duel met Cant

Europees kampioene Annemarie Worst is tweede geworden in de Superprestige Ladies Trophy van Hoogstraten. Na een spannend duel met wereldkampioene Cant moest ze in de laatste ronde nipt haar meerdere erkennen. Alice Maria Arzuffi werd tiende, Yara Kastelijn veertiende. Gianni Vermeersch moest de wedstrijd verlaten na een zware val.

Echt crossweer in Hoogstraten vandaag. En dat leek Annemarie Worst wel te liggen. Ze schoot als een raket uit de startblokken en zette de concurrentie meteen onder druk. Samen met Sanne Cant reed ze weg en de twee maakten zich op voor een bloedstollend duel. Het was pas in de laatste ronde dat het verschil werd gemaakt. Worst maakte een paar foutjes en zo kon Cant wegrijden. Worst werd tweede. In de achtergrond reed Alice Maria Arzuffi naar de tiende plek op een parcours dat haar niet echt lag. Ze blijft derde in het algemeen klassement. Yara Kastelijn werd in de bij de start opgehouden en reed naar de veertiende plek.

“Dit is wel een klein beetje jammer”, zegt Kastelijn. Bij de start gebeurde er iets voor Sanne Cant waardoor het pak bijna tot stilstand kwam. Ik zat daar net achter en moest heel de wedstrijd lang achtervolgen. Het is dus wel een beetje een teleurstelling. Ik voel me nog wel een beetje vermoeid na het WK, dus ik weet niet wat de laatste weken nog zullen brengen. Ik rijd nu nog vier wedstrijden en wil er daar nog iets mooi van maken.

Vermeersch valt zwaar

Gianni Vermeersch moest de wedstrijd verlaten na een zware valpartij. Hij bleef haken achter een paaltje en smakte hard tegen de grond. Verder onderzoek zal uitwijzen of hij er iets aan over heeft gehouden.

Foto: Photopress.be

Team