Nieuws

3,4 en 5 voor onze dames in Maldegem, Vermeersch 14de

Annemarie Worst, Yara Kastelijn en Alice Maria Arzuffi reden een uiterste knappe wedstrijd in Maldegem. Ze werden derde, vierde en vijfde. Kastelijn en Worst deden lang mee voor de overwinning, maar schuivers hielden hen van het hoogste schavotje.

Door de regenval lag het parcours er vettig bij in het park van Maldegem. Maar dat vonden onze dames niet erg. Ze gingen er van bij de start vol tegen aan. Annemarie Worst en Yara Kastelijn legden het tempo in de eerste ronde meteen hoog en reden samen met Denise Betsema en Laura Verdonschot weg. Achter hen ontstond een groot gat en het was snel duidelijk dat een van deze vier met de overwinning zou gaan lopen. Om de beurt probeerde er iemand weg te geraken uit de kopgroep, maar de vier bleven bij elkaar. Door de regenval bleef het parcours steeds vettiger worden en dat zorgde voor gladheid. Net na halfweg koers deed dat onze dames de das om. Eerst maakte Worst een slipper en niet veel later ging ook Kastelijn tegen de grond. Zo waren de twee dames van Marlux los en stevenden ze af op de overwinning. Worst en Kastelijn deden hun uiterste best om nog terug te komen, maar dat lukte niet. Worst werd derde, Kastelijn vierde. Arzuffi viel twee keer in de eerste ronde, maar reed toch nog naar een knappe vijfde plek.

“Ik voelde me goed vandaag”, zegt Kastelijn. “Ik had het gevoel dat het podium er echt in zat. Het is dus jammer dat ik pas vierde eindig. Ik zat comfortabel in de kopgroep, maar toen maakte ik een schuiver en ging mijn schoen stuk. Ik kon niet meer vooraan geraken. Dat is jammer. Ik ben wel wat teleurgesteld.”

Offday voor Vermeersch

Gianni Vermeersch kende een mindere dag in Maldegem. Hij streed heel de koers lang voor een plek in de top tien, maar finishte uiteindelijk veertiende.

 

Foto: Photopress.be

Team