Nieuws

Ereplaatsen voor Annemarie Worst en Gianni Vermeersch op WK

Geen medailles op het wereldkampioenschap veldrijden in Bogense. Nochtans was Annemarie Worst er dichtbij. Tot diep in de finale maakte ze deel uit van de kopgroep met latere winnares Sanne Cant. Uiteindelijk moest ze vrede nemen met plaats vijf.

“Vanaf het begin zat ik goed in de wedstrijd maar in de finale was het op. Een medaille had er wel ingezeten, maar ik ben vooral blij dat ik eindelijk weer een goede wedstrijd heb kunnen afwerken na een mindere periode. Het was al even geleden dat ik nog eens met de besten kon meestrijden.” Alice Maria Arzuffi viel buiten de top tien en werd twaalfde.

Timo Kielich stelt zichzelf teleur en wordt pas 29ste 

Belgisch kampioen Timo KIelich werd pas 29ste, achteraf was hij dan ook erg teleurgesteld en gefrustreerd. Nochtans zat Kielich in de snelle openingsfase mee in de ruime kopgroep, maar op het einde van de tweede ronde kwam hij ten val.

“In het begin liep het goed, ik moest véél moeite doen om aan te haken maar dat lukte. Tot ik in de laatste afdaling ten val kwam. Ik werd helemaal uit mijn ritme geslagen en sukkelde bijna de hele wedstrijd verder. Ik kwam toch met aardig wat verwachting, dit is een regelrechte teleurstelling.

Yara Kastelijn rijdt sterke finale maar koopt er weinig mee

Een dag later bij de dames beloften was ook Yara Kastelijn één van de kandidaten voor een medaille. Yara startte sterk, maar viel daarna wat terug. Toch pakte ze uit met een straffe finale waardoor ze in de slotronde weer kwam aanpikken bij de kopgroep, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan een elfde plaats.

Gianni Vermeersch tiende

Tot slot kwam ook Gianni Vermeersch in actie, Gianni werd tiende. Een knap resultaat na een slechte start. “Er had meer ingezeten, mits een betere start. Ik ben wel tevreden over mijn wedstrijd want ondanks een slechte start kwam ik toch sterk terug.”

Foto – Photopress.be

 

 

Team