Nieuws

Kastelijn wint de wereldbeker in Hoogerheide bij de beloften, Vermeersch vijfde

Yara Kastelijn heeft na een prachtige wedstrijd de laatste wereldbekermanche van het jaar op haar naam geschreven. Ze won de wedstrijd bij de beloften. Onze andere dames, Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi kenden een mindere dag en werden 13de en 14de. Ook Timo Kielich had een slechte dag, hij werd 11de. Gianni Vermeersch reed dan weer een dijk van een wedstrijd en werd knap vijfde.

Kletsnat was het in Hoogerheide. Kersvers Belgisch kampioen Timo Kielich kwam als eerste aan de start van de laatste wereldbekermanche. Hij reed voor het eerst in zijn tricolore trui, maar kon die niet echt tonen. Hij streed heel de wedstrijd voor een plekje in de top 10, maar geraakte niet verder dan een elfde plek.

Kastelijn wint eerste wereldbeker

Na Kielich volgden onze dames. Ook Europees kampioene Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi kenden een mindere dag en eindigden buiten de top 10. Yara Kastelijn had dan weer een superdag. Ze reed heel de wedstrijd rond als eerste belofte en wint zo haar eerste wereldbeker.

“Ik ben heel blij met deze overwinning”, zegt Kastelijn. “Vorige week voelde ik me ook al goed, maar toen viel ik en moest ik stoppen. Maar nu viel alles in z'n plooi. Dus ik trek met een goed gevoel naar het WK. Dat is altijd een speciale wedstrijd. We gaan met de Nederlandse meiden vechten voor de overwinning. Ik denk dat Ceylin Alvarado de topfavoriete is. Mijn doel is om op het WK top 5 te rijden en een podium zou heel mooi zijn. De vorm is zeker goed, dus ik heb er zin in.”

Vermeersch knap vijfde

En ook Gianni Vermeersch zijn vorm lijkt helemaal in orde te zijn voor het WK. Want hij snelde op een loodzwaar parcours naar de vijfde plaats.

“Ik ben heel blij met mijn wedstrijd vandaag”, zegt Vermeersch. “Ik heb op stage in Spanje mijn goede vorm gevonden. Vandaag voelde ik me voor de wedstrijd niet zo goed, maar tijdens de race werd dat gevoel beter en beter. De benen waren goed en ik wachtte lang genoeg om mijn finale versnelling te plaatsen. Zo kon ik deze mooie vijfde plaats binnenhalen.”

Foto: Photopress.be

Team