Nieuws

Pech nekt dames in Pontchateau, Gianni Vermeersch toont zich met oog op het WK-selectie!

Ereplaatsen voor onze dames in de wereldbekermanche van Pontchateau (Frankrijk) ondanks héél wat pech. Alice Maria Arzuffi werd zesde, Annemarie Worst zevende. Yara Kastelijn moest opgeven met materiaalpech na een valpartij. Bij de heren werd Gianni Vermeersch knap tiende.

Het werd een woelige wedstrijd voor onze dames in Pontchateau. De start verliep haast perfect. Na goed twee ronden maakte ons trio met Annemarie Worst, Alice Maria Arzuffi én ook Yara Kastelijn (die na haar sterke eindejaarsperiode weer in de top 50 van de UCI-ranking staat) deel uit van een ruime kopgroep.

Even later spatte de groep wel uiteen. Onze dames misten de boot en moesten vol in de achtervolging. En in de achtervolging liep het mis voor Yara Kastelijn. Onze jonge Nederlandse botste in volle snelheid op een plaatje, sloeg overkop en brak daarbij zes spaken. Te ver van de materiaalpost om nog door te zetten, en zo werd ze gedwongen om de handdoek te gooien. Een terugkeer in de wereldbeker in mineur.

In de achtervolgende groep nam Europees kampioene Annemarie Worst dan maar het heft in handen. Worst reed samen met Ceylin Alvarado weg van de rest en zou strijden om plaats vier. Maar ook zij kreeg met pech af te rekenen in de slotronde en viel met een lekke band nog terug naar plaats zeven.

Zo was Alice Maria Aruzffi uiteindelijk onze beste dame. Alice startte bijzonder goed en zat zowat de hele wedstrijd mee in de strijd voor de ereplaatsen. “Na een mindere periode is dit een opsteker”, zei Alice. “Ik ben tevreden met het resultaat en met het gevoel. Ik denk dat ik een slimme wedstrijd heb gereden. Makkelijk was het niet, het ging er echt bijzonder snel aan toe.”

Bij de heren werd Gianni Vermeersch na een stressvolle wedstrijd vol gedrum knap tiende. Een mooi resultaat na een zware trainingsweek. “Ik had vooraf gevreesd voor de vermoeidheid na een zware trainingsweek op stage in Spanje, dat bleek vandaag beter mee te vallen dan gedacht. Dat ik nog net tiende wordt is een opsteker.”

Foto – Photopress.be

Team