Nieuws

Timo Kielich kroont zich in Kruibeke tot Belgisch kampioen, Alice Maria Arzuffi zilver in Milaan!

Timo Kielich heeft zich in een heroÏsche uitgave van het Belgisch kampioenschap in Kruibeke gekroond tot Belgisch kampioen bij de beloften. Kielich demonstreerde van start tot finish en maakte er één lange solotocht van. In Italië greep Alice Maria Arzuffi zilver. Gianni Vermeersch werd zevende bij de elites in Kruibeke. Onze dames in Huijbergen scoorden niet.

Na zijn offday in Brussel speelden de twijfels op, maar die drukte Timo Kielich al in de eerste ronde helemaal de kop in. Kielich trok op de eerste schuine kanten stevig van leer en besliste het BK al in de openingsronde. Uiteindelijk zou de Limburg met meer dan een minuut voorsprong finishen.

"Het was enorm zwaar door het parcours. Het was van het begin tot de finish temporijden en vanaf de voorlaatste ronde zat ik tegen de krampen aan. Bij het op- en afsrpingen schoot er iedere keer bijna een kramp in.”

“Het was ook veel langer dan 50 minuten, maar dat mag wel voor een kampioenschap. Dit is de mooiste zege in mijn crosscarrière. Ik reed nog lek in de laatste ronde. Er was even paniek, maar je verloor niet zo veel tijd, omdat je toch al met weinig bandendruk reed."

Onze anderen belofte Gert Smets kende geen goed BK en werd pas 29. Pieter-Jan Vliegen kende een bijzonder sterke beginfase maar moest uiteindelijk opgeven.

Gianni Vermeersch knokt zich terug naar plaats zeven

Bij de heren elites werd Gianni Vermeersch zevende. “Mijn start was rampzalig”, vertelde hij achteraf. “Dat is echt wel balen, want ik rijd op zich een sterke wedstrijd. Ik ben dan ook enigzinds tevreden dat ik nog zevende word, maar met een betere start zat er misschien meer in. Het was wel een fantastische omloop, ik heb genoten. En ik denk dat ik mij ook getoond heb voor een plaatsje in de WK-selectie.”

Alice Maria Arzuffi zilver in Milaan

In Milaan reed onze Italiaanse Alice Maria Arzuffi naar een zilveren medaille op het Italiaans kampioenschap. De titel was er voor Eva Lechner. Alice kende een goede start en draaide als vijfde het veld in. Maar voor haar werd er gevallen waardoor Alice opgehouden werd en kostbare seconden verloor.

Lechner trok meteen door en Arzuffi moest achtervolgen. Even leek Alice terug te komen maar de kloof van acht seconden kreeg ze niet meer dicht. “Ik ben teleurgesteld”, zei Alice vanuit Milaan. “Er zat volgens mij meer in, al moet ik hand ook eigen boezem steken. Ik naderde tot acht seconden maar kon de kloof niet dichten. Dat ben je niet sterk genoeg om te winnen.”

Offday voor Annemarie Worst en Yara Kastelijn

Bij de dames in Huijbergen werd het Nederlands kampioenschap geen succes. Yara Kastelijn werd zesde bij de dames beloften, en ook Europees kampioene Annemarie Worst strandde op een ontgoochelende zesde plaats.

Kastelijn: “Ik ben teleurgesteld met mijn zesde plaats. Het ging de laatste weken zo goed. Ik mikte hier op het podium, maar het ging vandaag echt slecht. Ik had een complete offday. Ik wist dat er een terugval zat aan te komen, maar het is heel jammer dat het hier moet gebeuren.”

Worst: “Dit is een teleurstelling. Ik kwam naar hier voor de Nederlandse titel, maar het ging echt slecht vandaag. In de eerste ronde voelde ik al dat ik vandaag heel weinig kracht in mijn benen had. Ik weet niet hoe het komt. Ik kreeg dan ook nog eens zand in mijn ogen waardoor ik amper nog iets zag. Het is een dag om snel te vergeten. Volgende week is er opnieuw een wedstrijd en daar zal ik weer het beste van mezelf geven.”

Foto – Photopress.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team