Nieuws

Voorbeschouwing - Steylaerts-777 in drie landen op zoek naar medailles

Kruibeke, Huijbergen en Milaan. Steylaerts-777 is dit weekend op drie fronten actief. In België, in Nederland en in Italië, en dat uiteraard voor de strijd om de nationale titels. Onze dames en sportief manager Bart Wellens blikken vooruit!

Medailles in Nederland?

In Huijbergen (waar in 2015 ook al het Europees kampioenschap werd afgewerkt) gaan Annemarie Worst en Yara Kastelijn op zoek naar eremetaal. Annemarie Worst greep eerder dit jaar al de Europese trui in Rosmalen, maar dat brengt geen verandering in haar NK-amibites.

“Ik heb nog geen NK-titel op mijn palmares staan, daar zou ik graag verandering in willen brengen”, vertelt Annemarie. “Al wordt dat een lastige klus. Het belooft hoe dan ook spannend te worden met een uitmuntend deelnemersveld. Vos en Brand zijn toch de topfavorieten, maar op een NK is hoe dan ook alles mogelijk.”

Bij de dames beloften is het dan weer uitkijken naar Yara Kastelijn. Yara is de laatste tijd sterk op dreef en knokte zich door haar uitstekende resultaten in de buitenlandse crossen weer in de top vijftig van de UCI-ranking. Bovendien heeft ze goede herinneringen aan Huijbergen: ze werd ooit als eens Nederlandse kampioene bij de nieuwelingen en op het EK werd ze knap vijfde.

“Ceylin is uiteraard topfavoriete”, weet Kastelijn. “Maar voor plaats twee tot vijf is het volgens mij wel spannend. Alles is dan ook mogelijk. Ik vind in Huijbergen wel een omloop die mij moet liggen. De beste wint daar, en zo heb ik het graag.”

Kan Alice concurrente Lechner van tiende titel op rij houden?

In Milaan wordt er op zondag (10u40) het Italiaans kampioenschap bij de dames elites betwist. Lechner gaat er op zoek naar haar tiende titel, maar ook onze Alice Maria Arzuffi is gebrand op haar eerste elite-titel.

“Eva is sterk op dreef de laatste tijd, dus het belooft hoe dan ook lastig te worden. Maar zeg nooit nooit. Ik ben uiteraard erg gemotiveerd. We krijgen een zeer technische omloop voor de wielen geschoven, foutjes kunnen misschien wel doorslaggevend zijn.”

Wat kan Kielich in Kruibeke? Vermeersch afhankelijk van vorm van de dag!

De hotspot van het Belgische veldrijden ligt dan weer in Kruibeke dit weekend. Zondag komt Steylaerts-777 in actie: bij de beloften met een trio, bij de elites met Gianni Vermeersch. Sportief manager Bart Wellens blikt vooruit.

“Bij de beloften zal het alles of niks worden denk ik. Timo is dit seizoen sterk, maar wisselvallig. Maar we geloven absoluut in hem. Als hij een goede dag heeft is een medaille zeker en vast haalbaar. Meer ook.”

“Voor Pieter-Jan liggen de kaart wel anders. Pieter-Jan is de laatste tijd wat op de sukkel, dus ik hoop dat hij in Kruibeke gewoon zijn wedstrijd tot een goed einde kan brengen. Voor Gert Smets wordt het ook wat afwachten, bij Gert hangt het vooral af van de vorm van de dag.”

“Hetzelfde geldt ook voor Gianni Vermeersch bij de heren elites. Gianni is de laatste tijd goed op dreef, in Gullegem maakte hij indruk. Maar ook bij Gianni is het altijd afwachten hoe het zit met zijn benen. Als hij een goede dag heeft kan hij zonder twijfel meespelen voor een mooie ereplaats.”

Overzicht

BK Kruibeke – Zondag 13 januari

Beloften: Timo Kielich – Pieter-jan Vliegen – Gert Smets (13u30)

Heren elites: Gianni Vermeersch (15u00)

NK Huijbergen – Zondag 13 januari

Dames beloften: Yara Kastelijn (11u00)

Dames elites: Annemarie Worst (13u30)

IK Milaan – Zondag 13 januari

Dames elites: Alice Maria Arzuffi (10u40)

Foto - Photopress.be 

Team