Nieuws

Pechdag voor onze ploeg in Brussel, Kastelijn tweede in Frankrijk

Na haar vierde plaats gisteren is Yara Kastelijn vandaag in het Franse La Mézière tweede geworden. Ook Gianni Vermeersch reed in Frankrijk. Hij werd vijfde. In Brussel kende onze ploeg heel wat pech. Onze beloften hadden een offday en eindigden buiten de top 10. Alice Maria Arzuffi reed lek in de eerste ronde en werd na een sterke inhaalrace zesde.

Onze beloften doken als eerste het veld in in Brussel. Pieter-Jan Vliegen en Timo Kielich kwamen nooit echt in de wedstrijd. Lander Loockx domineerde de race en won. Op anderhalve minuut van Loockx bolde Pieter-Jan Vliegen als 14de over de finish. Niet veel later kwam Timo Kielich als 17de over de streep.

“Ik weet niet wat er aan de hand is, zegt Kielich. Het ging gewoon slecht vandaag. Ik heb geen pech gehad. Ik ga me nu volgende week zo goed mogelijk proberen klaar te stomen voor het BK. Hopelijk is het daar weer beter.”

Alice Maria Arzuffi verdedigde in Brussel onze kleuren bij de dames. Maar zij kende pech. In de eerste ronde reed ze vlak na de materiaalpost plat en moest ze achtervolgen. Uiteindelijk werd ze zesde.

“Dit is echt balen. Ik moest heel lang met een platte band rijden. Daardoor verloor ik veel plaatsen. Ik voelde me nochtans heel goed vandaag en daardoor kon ik wel snel opschuiven. Ik word hier vandaag zesde, met dat resultaat ben ik niet tevreden. Maar het gevoel was super. Ik voel me helemaal klaar voor het Italiaans kampioenschap van volgende week.”

Kastelijn tweede, Vermeersch vijfde

En ook in Frankrijk werd er gekoerst. Yara Kastelijn werd na haar knappe vierde plaats van gisteren vandaag tweede in La Mézière! Ook Gianni Vermeersch koerste daar. Hij eindigde op de vijfde plaats.

Team