Nieuws

Twee keer tweede: Annemarie Worst en Gianni Vermeersch op het podium in Gullegem

In Gullegem stond er voor het eerst een topcross op het programma. Europees kampioene Annemarie Worst en Gianni Vermeersch werden er beiden tweede. Ook Yara Kastelijn deed het weer goed en werd vierde. Bij de beloften kwam Gert Smets in de start ten val, hij zette door en werd nog achttiende. Een verslag!

Bij de dames gooide Europees kampioene Annemarie Worst er van in het begin de beuk in. Worst legde meteen een verschroeiend tempo op en reed weg. Even later kreeg ze opnieuw het gezelschap van Loes Sels en de Britse Nikki Brammeier.

Worst en Sels bleken naarmate de wedstrijd vorderde de sterksten en zouden hen met tweeën  gaan uitvechten. Tot Worst plots achteruit werd geslagen met rugproblemen. “De pijn was niet meer te harden”, klonk het bij Worst achteraf.

En zo bleek. Met nog twee ronden op de teller ging Sels plots solo. “Loes was vandaag bijzonder sterk en ze zette mij stevig onder druk in de finale. Ik probeerde zo lang mogelijk mee te glippen, maar uiteindelijk brak het. Zeker omdat Loes zo sterk was, maar ook omdat de pijn in mijn rug de bovenhand nam.” Uiteindelijk finishte Annemarie tweede.

“Dat is frustrerend. Dat ik hier niet tevreden mee ben is een understatement. Ik voel dat de vorm goed zit, maar door de rugproblemen die nu al sinds Heusden-Zolder aanslepen, kan ik niet laten zien wat ik echt waard ben. Ik hoop dat dit probleem snel verholpen is.”  

Hoe dan ook een knappe en vooral felbevochten tweede plaats. Ook Yara Kastelijn was in Gullegem van de partij. Yara – nog steeds volop op jacht naar UCI-punten voor een automatische WB-selectie – deed een goede zaak. Yara finishte vierde na een sterke wedstrijd.

Gianni Vermeersch blijft het langst bij Van der Poel

Bij de heren stond er alweer geen maat op Mathieu van der Poel. Maar Gianni Vermeersch was wel de man die het langste weerwerk kon bieden. Van der Poel en Vermeersch trokken er samen op uit, maar met nog drie ronden op de teller moest Vermeersch de Nederlandse sneltrein toch laten gaan.

Vermeersch verdapperde in de achtervolging niet en verzekerde zich in de finale van plaats twee. “Tegen Van der Poel verliezen is geen schande hé”, klonk het bij een tevreden Vermeersch. “Ik denk dat iedereen voor de start al wist dat een tweede plaats het hoogst haalbare zou worden. Dus ik ben tevreden.”

“Ik ben ook blij dat ik toch lange tijd kon aanpikken. Al kostte dat uiteraard veel moeite. Mathieu reed stukken beter door het zand, waardoor ik altijd een gaatje moest dichten. Tot iets over halfweg kon ik dat telkens rechtzetten, maar daarna werd het te lastig. Ik heb daarna gewoon geprobeerd die tweede plaats veilig te stellen, en dat is gelukt.”

Bij de beloften werd Gert Smets achttiende. Geen slechte resultaat als je weet dat Gert in de start ten val kwam en dus haast als laatste weer het veld in moest duiken. Smets liet het hoofd niet hangen en vocht zich dus terug naar plek 18.

Foto – Photopress.be

 

Team