Nieuws

Worst grijpt net naast de overwinning in Diegem

Europees kampioene Annemarie Worst is na een spannende wedstrijd tweede geworden in Diegem. Ze moest in een sprint net de duimen leggen voor Sanne Cant. Arzuffi viel in de eerste ronde en werd vijftiende. Gianni Vermeersch werd twaalfde.

De Diegemse duisternis zorgde voor een razendspannende wedstrijd. Annemarie Worst startte goed en reed weg met Eva Lechner. Het leek erop dat ze met twee gingen strijden om de overwinning, maar even later kwamen Sanne Cant en Denise Betsema aansluiten. Met vier gingen ze de laatste ronde in. Niemand geraakte weg en het kwam tot een sprint. Daarin toonde Sanne Cant zich de snelste. Annemarie Worst werd nipt tweede. Arzuffi viel in de eerste ronde en werd vijftiende.

“Het was echt heel spannend”, zegt Worst. “Ik reed van bij de start weg, maar al snel voelde ik dat dat heel zwaar zou worden. Ik had een mindere dag vandaag. Toen de andere twee dames kwamen aansluiten probeerde ik de snelheid erin te houden. Het kwam tot een sprint, maar daarin was Cant de sterkste.”

Vermeersch twaalfde

Bij de heren ging de overwinning opnieuw naar Mathieu van der Poel. Gianni Vermeersch streed een hele wedstrijd lang voor een plaats in de top tien, maar werd uiteindelijk twaalfde.

Foto: Photopress.be

Team