Nieuws

Gert Smets zorgt meteen voor eerste overwinning in openingsweekend

De eerste overwinning voor Steylaerts-777 is een feit, met dank aan Gert Smets. Smets imponeerde op het Fort van Kessel (DMV) en boekte zo zijn eerste overwinning van het seizoen. “Dit geeft toch wat vertrouwen voor de rest van het seizoen”.

Nochtans liep het in de start even mis. Smets stond op de laatste startrij en werd opgehouden door een valpartij die net voor hem gebeurde. “De moed zakte toen al in mijn schoenen”, vertelt Smets. Toch probeerde de laatstejaarsbelofte er nog het beste van te maken.

“Het opschuiven ging eigenlijk vlot, ook al is dat niet vanzelfsprekend op een omloop als die van Kessel. Plots hoorde ik ploegleider Marc Janssens roepen dat het podium nog mogelijk was. Toen kreeg ik opnieuw vleugels en heb de gashendel nog een keer volledig opengedraaid.”

En dat werd duidelijk: Smets maakte in de slotronde de aansluiting bij de kopgroep en ging er in de finale met een lange spurt uiteindelijk alleen vandoor. “Het doet deugd om te kunnen winnen in het openingsweekend. Dat geeft altijd vertrouwen voor de rest van het seizoen en voor het zwaardere werk dat er toch al snel zal aankomen”, aldus Gert.

Foto – Christopher Jobb

Team