Nieuws

Ereplaatsen bij de vleet in Bredene

Een vierde plaats en twee vijfde plaatsen: dat is de buit na de Brico Cross van Bredene. Vooral Yara Kastelijn maakte vandaag indruk, zij toonde met haar vierde plaats dat haar conditie nog steeds in stijgende lijn aan het gaan is. Bij de heren werd Gianni Vermeersch vijfde na een spannende finale.

Bij de dames stond er vandaag geen maat op Lucina Brand en Loes Sels. Daarachter werd Italiaans kampioene Eva Lechner derde, maar ze werd wel getrakteerd op weerwerk van Yara Kastelijn.

Kastelijn kwam na een sterke remonte aansluiten bij de Italiaanse in de strijd om de derde podiumplaats. Maar in de finale moest ze de rol wel lossen. “Misschien had ik niet moeten overnemen en gewoon in het wiel van Lechner blijven”, analyseerde Yara achteraf.

“Anderzijds voelde ik gewoon dat het beste er af was. Ik kon ook niet al te lang volgen. De vierde plaats was zonder twijfel het hoogst haalbare. Maar dan ben ik zeker en vast tevreden mee. We werken erg hard met de ploeg om beter en beter te worden, en ik maak progressie. Het is nu een kwestie van de lijn door te trekken.”

Onze Italiaanse Alice Maria Arzuffi, vorig jaar nog winnares in Bredene, kende niet haar dagje. Zij moest vrede nemen met de vijfde plaats.

Bij de heren werkte West-Vlaming Gianni Vermeersch in eigen provincie een sterke wedstrijf af. Hij schoof in de beginfase sterk op en kwam in de kopgroep met latere winnaar Wout van Aert te zitten.

Toen Van Aert wegreed streed Vermeersch in een achtervolgende groep van vier voor de podiumplaatsen. In de slotronde positioneerde Vermeersch zich goed maar in de laatste hectometers was het vet van de soep. Uiteindelijk strandde hij als vijfde.

“Ik slipte op de schuine kan nog weg waardoor ik helemaal uit mijn ritme werd geslagen. Maar ik moet ook toegeven dat het echt op was in het slot. Anderzijds heb ik toch weer een mooie wedstrijd gereden. Morgen rijd ik in Diegem, daar kijk ik wel naar uit gezien mijn tweede dag toch altijd wat beter is.”

Ook belofte Pieter-Jan Vliegen kwam tussen de profs aan de slag. Pieter-Jan kende een goede start maar kwam halfweg te voet te staan door een afgebroken achterversnelling.

Foto – Photopress.be

 

 

 

 

 

 

Team