Nieuws

Kielich knap derde in wereldbeker Heusden-Zolder, pech voor Worst. Kastelijn wint in Zwitserland

Timo Kielich is derde geworden bij de beloften in de wereldbeker veldrijden in Heusden-Zolder. Minder geluk voor onze dames. Europees Kampioene Annemarie Worst ging in de eerste ronde tegen de grond en werd na een inhaalrace negende. Bij de heren werd Vermeersch twaalfde. In het Zwitserse Pfaffnau heeft Yara Kastelijn haar tweede overwinning van het seizoen geboekt na een prachtige solo.

Koude temperaturen in Heusden-Zolder en dat zorgde voor een heel snelle wedstrijd. Bij de beloften stond er geen maat op Eli Iserbyt. Hij reed van start tot finish aan de leiding. Voor het podium werd het wel erg spannend. Maik Van der Heijden pakt het zilver. Maar de strijd om de derde plaats was er eentje tot op het bot. Timo Kielich leek het niet te halen, maar in de laatste bocht gingen er een paar jongens voor hem tegen de vlakte. Kielich zag dat en ging vol door in de laatste meters. Door zijn prachtige inspanning werd hij toch derde.

“Ik miste mijn start volledig. Ik bleef achter een hek hangen en dook als laatste het veld in. Ik besloot de moed niet op te geven en begon aan een inhaalrace. Ik ken het parcours hier goed, want ik kom hier vaak trainen. Ronde per ronde kwam ik korter en ik begon moed te krijgen. In de laatste ronde zat ik circa zesde positie, maar opeens zag ik ze voor mij vallen. Ik gaf alles wat ik in huis had en werd derde. Ik ben echt enorm blij. Ik heb mijn best gedaan om goed te zijn in de kerstperiode en dat is gelukt denk ik. Mijn volgende grote doel is het BK.

Pech voor onze dames

Onze dames kenden een pechdag. Annemarie Worst ging in de eerste ronde tegen de vlakte en moest van heel ver terugkomen. Elke ronde maakte ze wat goed, maar op het snelle parcours was dat niet vanzelfsprekend. Op enkele ronden van het einde kwam ze Arzuffi tegen die rond de tiende plaats reed. Die nam haar op sleeptouw en zo kon Worst toch nog negende eindigen. Arzuffi werd twaalfde.

“Het is heel jammer dat ik meteen val”, zegt Worst. “Ik voelde me goed vandaag. Ik heb niet zo veel last van de val, maar het is even afwachten natuurlijk. Ik ben blij dat ik mijn klassement niet helemaal verspeel. Mijn focus ligt nu op Diegem.

Kastelijn wint in Zwitserland

Yara Kastelijn verscheen niet aan de start in Heusden-Zolder, maar ging koersen in Zwitserland. Daar pakte ze op fenomenale wijze de overwinning. Ze reed maar liefst een minuut weg van haar tegenstanders. Kastelijn is heel blij met haar tweede overwinning van het seizoen. Ze pakt 40 UCI-punten en schuift zo weer wat op in de wereldranglijst.

Foto: Photopress.be

Team