Nieuws

Annemarie Worst ploetert naar derde plaats in Namen, Timo Kielich en Gianni Vermeersch pakken uit met sterke inhaalrace

Europees kampioene Annemarie Worst is derde geworden in de wereldbekermanche op en rond de Citadel van Namen. De Europese kampioene staat ook derde in het WB-klassement. Bij de beloften en heren pakten ook Timo Kielich en Gianni Vermeersch uit met een straffe inhaalrace. 

“Met dit resultaat ben ik tevreden”, reageerde Worst na een erg constante wedstrijd. “Toen Lucinda Brand er vandoor ging werd het al snel duidelijk dat het een strijd voor plek twee en drie zou worden. Het was vandaag erg lastig, ik heb afgezien, maar wel genoten.” Onze Italiaanse Alice Maria Arzuffi werd dertiende.

Eerder op dag werd Timo Kielich knap zesde bij de beloften. Timo miste zijn start maar kwam daarna helemaal tot zijn recht op de technische omloop. “Als je ziet vanwaar ik terugkom, kan je bijna niet anders dan tevreden zijn. Het zit goed met de conditie, dat belooft voor de kerstperiode.”

Tot slot pakte ook Gianni Vermeersch uit met een straf nummer. Ondanks een barslechte start werd hij negende. “Ik denk dat ik een hele sterke koers hebben gereden. In het begin had ik het lastig om in mijn ritme te komen, en bleef ik hangen op positie 25. Bovendien reed ik ook nog eens lek en kwam ik ten val.”

“Daarna begon het plots véél beter te lopen. Ik kon mijn eigen tempo lang aanhouden. Ik wist dat er nog zouden terugvallen. Ik ben blij dat ik alsnog in die top tien ben geraakt, ik keer met een goed gevoel naar huis.”

Foto – Photopress.be

Team