Nieuws

Arzuffi rijdt naar de vierde plaats in Zonhoven en leidt het algemeen klassement, Vermeersch 8ste

Alice Maria Arzuffi is in de Superprestige Ladies Trophy vierde geworden na een sterke wedstrijd. Annemarie Worst werd negende na een offday en verliest zo haar leidersplaats in het algemeen klassement aan Arzuffi. Bij de mannen werd Gianni Vermeersch achtste.

Arzuffi en Worst, een en twee in het algemeen klassement van de Superprestige Ladies Trophy, kwamen met veel goesting aan de start in Zonhoven. Worst ging er van bij de start vandoor, maar ging dan zwaar tegen de grond. Weg kansen op de overwinning. Arzuffi miste haar start volledig, maar iets na halfweg koers verscheen ze plotseling in de spits van de wedstrijd. Ze maakte alleen jacht op een drietal dat eerder was ontsnapt. Ze kwam tot op tien seconden, maar dan ging ook zij in de kuil tegen de grond. Ze probeerde nog terug te vechten maar meer dan een vierde plek zat er niet in. Worst werd uiteindelijk negende. Arzuffi pakt zo de leidersplaats in het algemeen klassement over van Worst.

“Ik had echt wel het gevoel dat ik er nog bij ging raken”, zegt Arzuffi. “Mijn start was weer slecht, maar daarna kwam ik sterk terug. Na de stage voelde ik me even minder, maar vandaag had ik voor het eerst terug jus in de benen. Ik kijk dan ook terug op de wedstrijd met een heel goed gevoel. Ik ben blij dat ik de nieuwe leider ben in het algemeen klassement. De weg is natuurlijk nog lang. Zeker omdat er dubbele punten zijn in de laatste wedstrijden. Maar ik ga er alles aan doen om die leidersplaats te verdedigen.

Vermeersch 8ste

Bij de heren stond er geen maat op Mathieu van der Poel. Gianni Vermeersch streed voor de vijfde plaats, maar finishte uiteindelijk achtste.

Foto: Photopress.be

Team