Nieuws

Opnieuw een podiumplaats voor Kielich, Yara Kastelijn wint in Tsjechië

Timo Kielich is tweede geworden in de DVV Verzekeringen Trofee veldrit in Antwerpen. Na een spannende strijd moest hij Niels Vandeputte net laten voorgaan. Ook Gert Smets reed een sterke wedstrijd, hij eindigde 9de. In het Tsjechische Mlada Boleslav pakte Yara Kastelijn haar eerste overwinning van het seizoen.

Timo Kielich moet het koud gehad hebben, want hij knalde uit de startblokken en probeerde het vuur meteen in de koers te brengen. Hij sloeg in de eerste ronde al een kloofje. Enkel Anoine Benoist kon hem volgen. De twee reden een halve koers alleen rond, maar dan kwam een groepje met onder andere Niels Vandeputte aansluiten. Een vijftal ging samen de laatste ronde in. Vandeputte plaatste een flinke demarrage in het zand. Kielich probeerde te volgen, maar dat lukte net niet. Zo finishte hij tweede. De vorm van Kielich zit duidelijk goed want net als vorige week, staat hij ook nu op het podium. Hij lijkt zijn stage goed verteerd te hebben. Ook Gert Smets reed een knappe wedstrijd. Hij werd negende op iets meer dan een halve minuut van de leider.

Kastelijn wint in Tsjechië, Vermeersch tweede

En ook in Tsjechië boekte onze ploeg succes. Yara Kastelijn won er de Toi Toi Cup in Mlada Boleslav. Ze versloeg Havla Pavlikova na een spannende tweestrijd. Voor Kastelijn is het haar eerste overwinning dit seizoen. Bij de heren werd Gianni Vermeersch tweede. Hij moest Diether Sweeck net laten voorgaan.

 

Team