Nieuws

Timo Kielich soleert naar overwinning in Overijse, Arzuffi vierde

Na een prachtige solo heeft Timo Kielich de Druivencross bij de beloften op zijn naam geschreven. Hij viel aan in de eerste ronde en gaf iedereen het nakijken. Van start tot finish reed hij aan de leiding. Bij de dames werd Alice Maria Arzuffi vierde na een mindere start. Bij de heren reed Gianni Vermeersch naar een zevende plaats.

Hondenweer net voor de start van de beloften. Dat zorgde voor een echte moddercross. Timo Kielich liet zich niet afschrikken door de regen en schoot als een kanon uit de startblokken. Hij pakte meteen de kop en beukte heel de eerste ronde fel door. Niels Derveaux deed er alles aan om het tempo van Kielich te volgen, maar dat lukte niet. Zo begon Kielich al snel aan een solo. Halfweg koers leek hij even te verzwakken, want een groepje achter hem, met onder andere Andreas Goeman en Yentl Bekaert, kwam korter. Dat was het teken voor Kielich om opnieuw te versnellen. Hij ging door en soleerde naar de overwinning. Meer dan een halve minuut na Kielich werd Goeman tweede, Bekaert vervolledigde het podium.

“Deze overwinning doet veel deugd”, zegt Kielich. “Het was niet mijn bedoeling om zo vroeg aan te vallen, maar ik had mijn banden wat harder gezet voor de start. Zo kon ik op de weg serieus doortrekkken. Ik ging dan meteen de post in voor zachtere banden, maar toen had ik al een gat. Ik besloot dan om door te gaan. Mijn mountainbike ervaring hielp me wel in de technische afdalingen. Maar toen ik het groepje halfweg koers wat korter zag komen, kreeg ik toch even schrik. Ik had nog wat over, dus besloot ik om nog even te versnellen. Het bleek genoeg te zijn. Ik ben echt heel blij met deze overwinning. Ik ben blij dat de vorm zo goed is na een zware stage.”

Arzuffi mist start en wordt vierde

Bij de dames is Alice Maria Arzuffi vierde geworden. Ze miste haar start en kwam na de eerste ronde net binnen de top tien over de finishlijn. Het werd dus een lange inhaalrace voor haar. Halfweg koers verscheen ze in de top vijf, maar de leiders waren toen al gaan vliegen. Ze zette wel sterk door, en werd uiteindelijk vierde.

Zevende plaats voor Vermeersch

Na de tweede plaats van gisteren kende Gianni Vermeersch vandaag een mindere dag. Ook hij miste zijn start en moest van ver terugkomen. Ronde per ronde schoof hij op tot hij in een groepje kwam dat streed voor de vijfde plaats. Vermeersch deed wat hij kon en finishte zevende.

Team