Nieuws

Gianni Vermeersch spurt naar tweede stek, Yara Kastelijn blijft progressie maken

In de IKO-Brico Cross van Essen is Gianni Vermeersch knap tweede geworden. De West-Vlaming spurtte in de finale naar zijn podiumplaats. Bij de dames haakte Europees kampioene Annemarie Worst af door ziekte, Yara Kastelijn was er wel bij en deed het goed met een achtste plaats.

Na een week hard trainen in Spanje is Gianni Vermeersch er zaterdag in Essen toch in geslaagd om op het podium te eindigen. Gianni reed een sterke wedstrijd en mengde zich ondanks een schuiver toch in de debatten.

In de finale was hij achter winnaar Laurens Sweeck de sterkste in een spurt met drie. “In het begin moest ik al wel wat krachten verspelen omdat mijn start niet te best was. Tom Meeusen stond voor mij en die bleef even staan waardoor ik ook werd opgehouden.”

“Daarna kwam ik wel voorin terecht, maar eigen voelde ik al snel dat er niet al te veel kracht in de benen zat. Toen Sweeck ging demarreren moest ik ook passen. Ik heb daarna geprobeerd het kloofje te dichten, maar eigenlijk had ik nooit het gevoel dat dat kon lukken. Onlogisch is dat niet na een zware trainingsperiode in Spanje. Ik hoop vooral de vluchten van de stage later nog te plukken.”

Voor belofte Gert Smets liep het al fout tijdens de eerste meters in het veld. Smets schoof in de eerste bochtenpassage onderuit en moest vanuit laatste positie weer optrekken. Uiteindelijk zou Gert de wedstrijd ook verlaten.

Kastelijn kleurt langetijd mee de wedstrijd, Europees kampioene Worst is ziek

Bij de dames geen Annemarie Worst. De Europese kampioene werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ziek en moest forfait geven voor de IKO-Brico Cross. Zo waren alle ogen gericht op Yara Kastelijn.

Kastelijn maakte de voorbije weken al wat progressie en die lijn trok ze ook nu weer door. De Nederlandse zat langetijd in de eerste achtervolgende groep. Toen dan groepje wat later uit elkaar spatte en Kastelijn streed om een top-vijf quotering, kwam ze ten val. Daarbij verloor ze toch wat terrein. Uiteindelijk zou ze als achtste over de meet bollen.

“In de finale was het beste er wel af, maar het belangrijkste is dat ik progressie blijf maken. Ik heb vandaag bijna driekwart wedstrijd écht kunnen meespelen voor de dichte ereplaatsen en dat is mooi. Hopelijk kan ik deze lijn verder blijven doortrekken. Er komt nog een mooie periode aan.”

Foto – Photopress.be

Team