Nieuws

Annemarie Worst derde in WB-manche Koksijde

Europees kampioene Annemarie Worst is derde geworden in de wereldbekermanche van Koksijde. De Nederlandse moest haar meerdere erkennen in Betsema en Brammeier. Arzuffi werd knap vijfde na een sterke inhaalrace. Bij de mannen werd Gianni Vermeersch dertiende. 

Een drietal kleurde bij de dames de finale: Denise Betsema, Nikki Brammeier en Europees kampioene Annemarie Worst. Die eerste trok in de laatste ronde stevig door, de andere twee moesten passen.

“In de finale zat er niet genoeg op om het spoor van Betsema te volgen”, gaf Annemarie achteraf mee in haar verklaring. Worst streed daarna nog om de tweede plaats maar die was uiteindelijk voor de Britse Brammeier.

“De zandpassages liepen te stroef, ik moest daarna veel te veel goedmaken. Dat begint naar het einde toe natuurlijk te wegen. In de finale was het beste er gewoon af. Gelukkig sta ik wel nog op het podium. Maandag vertrek ik op stage, ik heb wel nood aan een weekendje zonder competitie.”

Onze Italiaanse Alice Maria Arzuffi werd vijfde. Zij kende een barslechte start maar maakte daarna een serieuze remonte. Uiteindelijk werd ze vijfde al was ze daar achteraf niet echt tevreden mee. Yara Kastelijn werd negentiende.

Bij de mannen werd Gianni Vermeersch dertiende. Gianni had in de openingsfase veel moeite om in zijn ritme te komen. In de finale lukte dat wel waardoor hij toch nog wat plaatsen kon goedmaken. Adam Toupalik werd 26ste, Wietse Bosmans 32ste.

Bij de beloften kwam ook Limburger Timo Kielich in actie. Timo kende een offday en werd 23ste. “Hier heb ik geen verklaring voor”, reageerde hij achteraf teleurgesteld.

Foto - Photopress.be 

Team