Nieuws

Worst en Arzuffi twee en drie, Vermeersch knap vijfde in Ambiancecross

De dames van Steylaerts-777 blijven schitteren. In de Ambiancecross in Wachtebeke reed Alice Maria Arzuffi naar een sterke tweede plaats nadat ze nipt de spurt van winnaar Denise Betsema verloor. Europees kampioene Annemarie Worst werd derde. Bij de heren werd Gianni Vermeersch vijfde.

De wedstrijd bij de dames werd tot in de finale gekleurd door een kopgroep van tien. Maar in het slot reed onze Italiaanse Alice Maria Arzuffi samen met Denise Betsema er vandoor. De twee zouden uiteindelijk spurten om de zege, Arzuffi moest nipt de duimen leggen en werd tweede.

“Eerlijk? Ik wist wel dat Denise sterker zou zijn in de spurt. Ik ben blij met die tweede plaats. Ik had vandaag een goed gevoel en dat is het belangrijkste, ik ben uiteraard erg benieuwd wat Koksijde brengt.”

Naast Aruzffi stond Europees kampioene Annemarie Worst als derde op het podium. “In de finale was de kloof te groot, het had weinig zin om de gashendel volledig open te draaien. De derde plaats was het hoogst haalbare. Ook ik ben daar tevreden mee.”

Bij de heren elites reed Gianni Vermeersch naar een knappe vijfde plaats, hij streed tot in de finale mee voor de podiumplaatsen. “Na een ietwat mindere periode, knoop ik nu weer vooraan aan. Na mijn vierde plaats van vorige week is dit de bevestiging. Dit geeft vertrouwen voor morgen, al is een zandcross niet meteen mijn ding.” Belofte Gert Smets reed ook tussen de elites, hij werd 28ste.

Foto – Photopress.be

 

Team