Nieuws

Worst en Kielich gaan met de overwinning lopen in Hamme

Annemarie Worst en Timo Kielich hebben de Flandriencross in Hamme op hun naam geschreven. Worst won bij de dames na een spannende sprint. Kielich maakte bij de beloften een knappe solo af. Bij de heren viel Gianni Vermeersch net naast het podium.

De dag begon goed voor ons Steylaerts-777 team. Timo Kielich leek heel de wedstrijd onder controle te hebben. Hij koerste voortdurend attent vooraan en wachtte zijn moment af. Maar wanneer hij zijn schoen stuk reed, was er even paniek. Hij twijfelde om te wisselen, maar deed dat niet. In plaats daarvan ging hij versnellen. Achter hem vielen ze en dat zorgde ervoor dat hij een gaatje kreeg. Hij ging vol door en soleerde zo naar de overwinning.

“Ik ben heel gelukkig met deze overwinning”, begint Kielich. “Gisteren had ik een hele slechte dag dus ik ben blij dat ik hier terug in orde was. Ik zag dat ik na mijn versnelling een gaatje had en dan heb ik gewoon alles gegeven tot aan de finish. Ik voelde dat ze niet meer terugkwamen en ben heel blij met mijn overwinning.” Ook Gert Smets kwam vandaag goed voor de dag, hij werd negende. 

Bij de dames was het een spannende wedstrijd van begin tot eind. Het was Alice Maria Arzuffi die de koers hard maakte. Twee ronden voor het einde plaatste ze een versnelling. Ze kreeg een beetje voorsprong maar raakte niet volledig weg. Onder meer Van Loy, Cant en Worst kwamen terug tot op haar wiel, maar Arzuffi bleef vol doorgaan. Ze dook als eerste de laatste rechte lijn in en zette alles op alles maar viel stil. Annemarie Worst zat in haar wiel en zo werd de sprint perfect aangetrokken voor de Europese kampioene. Zo snelde ze naar de overwinning. Sanne Cant sprintte naar de tweede plaats. Arzuffi werd nog geklopt door Ellen Van Loy en werd vierde.

“Ik ben heel blij met deze overwinning”, zegt Worst. “Alice hield het tempo de laatste twee ronden heel hoog. Het is niet gelukt om het gat te laten vallen. Dan zouden de dames in mijn wiel het wel hebben dichtgereden. Ik heb gewoon rustig afgewacht en alles op mijn sprint gezet. Alice viel stil in de laatste rechte lijn en daarom ging ik er over. Ik ben blij dat ik hier kon winnen.” Met Yara Kastelijn was er ook nog een derde dame van Steylaerts-777 in de top tien. Yara werd negende. 

Bij de heren reed Gianni Vermeersch een knappe wedstrijd. Hij was heel de tijd in de running voor een podiumplaats. Maar hij werd in de sprint net geklopt door Laurens Sweeck. Wietse Bosmans moest de wedstrijd verlaten.

Team