Nieuws

Geen bel voor laatste ronde, maar Annemarie en Alice opnieuw samen op het podium

Verwarring alom na de finish van de dameswedstrijd. Waar was de bel van de laatste ronde? Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi finishten respectievelijk als tweede en derde maar bleven achteraf wel verbaasd achter. Bij de beloften stapte Timo Kielich uit de wedstrijd en ook onze heren lieten het afweten.

Een tweede en derde plaats in de vierde wereldbekermanche van het seizoen in het Tsjechische Tabor. Europees kampioene Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi deden het andermaal voortreffelijk. Al bleven ze beiden wel ietwat verbaasd achter.

“Ik wist niet dat het de laatste ronde was”, zei Annemarie. “Ik heb de bel in ieder geval niet gehoord.” Dat verhaal werd achteraf ook door Alice en de andere dames bevestigd. “Ik wilde dus wachten tot de slotronde om mijn laatste krachten te gebruiken, maar plots zat het erop. Ik sta hier dus met een dubbel gevoel.”

Bij Alice hetzelfde verhaal. “We kwamen opnieuw in het spoor van winnares Lucinda Brand, met een ronde voor de boeg hadden we de kloof kunnen dichter. Maar die ronde kwam er dus niet. Maar goed, ik lig er niet van wakker. Ik ben blij met mijn derde plaats, dat is het voornaamste.”

Gianni Vermeersch maakt sterke remonte

Bij de heren werd het een dag om snel te vergeten. Bij de beloften moest Timo Kielich opgeven. “Het liep gewoon voor geen meter, meer kan ik daar niet over vertellen”, was de Limburger eerlijk achteraf. En ook bij de elites kwamen onze mannen niet in het stuk voor.

Gianni Vermeersch kwam in de eerste ronde ten val en moest vanuit 52ste positie opnieuw aanvatten. Gianni reed daarna een beresterke inhaalrace en kwam uiteindelijk terug tot plaats twintig. Adam Toupalik reed voor thuispubliek naar een 25ste plaats. Wietse Bosmans eindigde net daarachter.

Foto – Photopress.be

Team