Nieuws

Ijzersterke Arzuffi wint in Gavere, Worst blijft leidster

Alice Maria Arzuffi heeft de Superprestige Ladies Trophy in Gavere gewonnen. Ze reed als een sneltrein door de modder en rondde een magistrale solo af. Annemarie Worst blijft leidster in het algemeen klassement.

Gisteren kregen de dames al een voorproefje van het traditionele crossweer en ook in Gavere was de modder aanwezig. Dat moet onze dames gestimuleerd hebben. Want ze gingen er beiden als een speer vandoor. Kersvers Europees Kampioene Annermarie Worst sloeg in de eerste ronde meteen een gaatje. Maar nadat ze een slippertje maakte, kwamen Sanne Cant en Alice Maria Arzuffi aansluiten. Niet veel later besloot Arzuffi dat het tijd was voor een tempoversnelling. Ze reed als een bezetene door de Gaverse modder en sloeg een kloofje. Sanne Cant deed er alles aan om het gat dicht te rijden, maar dat lukte niet. Arzuffi was beresterk en rondde haar solo af. Ze boekt haar eerste overwinning van het seizoen én wat voor een.

“Ik ben dolgelukkig met deze overwinning”, begint Arzuffi. Ik heb al vaak op het podium gestaan maar winnen lukte nog niet. Ik ben dan ook dolblij dat het vandaag eindelijk raak is.”

Achter haar kregen Worst en Cant nog het gezelschap van Brammeier. Dat zorgde ervoor dat Worst nog van het podium viel. Ze blijft wel leidster in het algemeen klassement. Bij de heren reed Gianni Vermeersch naar de negende plaats. Adam Toupalik werd 18de.

Foto: Photopress.be

Team