Nieuws

Kielich grijpt net naast overwinning in Niel

Timo Kielich is tweede geworden bij de beloften in de jaarmarktcross in Niel. Na een spannende tweestrijd moest hij in een spurt de duimen leggen voor Ben Turner. “Ik heb te veel kracht verspild tijdens de wedstrijd om een beresterke Turner te kunnen kloppen in de sprint”, zegt Kielich.

De wedstrijd bij de beloften in Niel startte nerveus. Een groepje van een tiental renners bleef lang samen. Het was telkens drummen op de bandenheuvel waardoor Kielich een paar keer wat gaatjes moest dichten op de kop van de wedstrijd. Na ongeveer half koers, koos de Brit Ben Turner voor de aanval. Timo Kielich zat op dat moment net te ver en kon niet direct meespringen.

“Toen ik zag dat Turner een gaatje had, besloot ik meteen om erachter te gaan. Ik kwam er bij, maar ik voelde dat Turner heel sterk was. Ik moest een paar keer heel diep gaan om zijn wiel te houden. Maar dat lukte en we gingen met twee de laatste rechte lijn in. Het was echt een spannende sprint. Maar Turner won met een banddikte voorsprong. Ik heb tijdens de wedstrijd te veel krachten verspild. Maar ik ben wel tevreden. Ik kijk vooral ook uit naar morgen. Dat parcours moet me beter liggen!”

Kastelijn vijftiende, Bosmans elfde

Yara Kastelijn reed in Niel naar een vijftiende plaats. Yara schoot nochtans sterk uit de startblokken maar kwam op de verraderlijk natte omloop al vroeg ten al. Op die manier zat er niets anders op dan te beginnen aan een inhaalrace. Uiteindelijk werd ze vijftiende. Daar was ze achteraf alles behalve tevreden mee.

Wietse Bosmans was lange tijd in strijd voor de top tien en reed een sterke wedstrijd. Uiteindelijk viel hij net buiten de top 10.

Team