Nieuws

Annemarie Worst schrijft geschiedenis: Europees goud!

Een historische dag in de geschiedenis van Steylaerts-777 zonder meer! Annemarie Worst greep vandaag de Europese titel, de eerste ooit in het bestaan van ons team. Alice Maria Arzuffi werd zevende. Bij de heren finishte Gianni Vermeersch als negende.  

Wie had dat gedacht voor de start van het seizoen? Annemarie Worst die op het Europees kampioenschap met goud zou gaan lopen. In Rosmalen werd de droom werkelijkheid: Worst reed deze zondag op de Autotron naar Europese glorie.

De wedstrijd bij de dames werd er opnieuw eentje om duimen en vingers bij af te likken. Een wedstrijd van veertig minuten lang nagelbijten. Tot in de finale bleven ze met zes samen, tot Annemarie Worst in de voorlaatste ronde probeerde om er alleen vandoor te gaan.

De kloof groeide al snel, maar meer dan zes-zeven seconden kreeg ze niet. Toch hield Worst stand, meer nog, in de finale liep ze verder uit. Zo reed ze naar de Europese veldrittitel bij de dames elites. “Een droom die in vervulling komt”, zo beschreef Worst het achteraf al glunderend. “Ja, ik wist dat het mogelijk zou zijn, maar dat het dan ook effectief lukt, ja dat is onbeschrijfelijk.”

“Op anderhalve ronde van het einde had ik plots een kloof van vijf seconden. Voor mij het signaal om gewoon vol door te zetten. Ik zei tegen mezelf: ‘ga er maar voor, we zien wel waar dit eindigt', en kijk, even later was ik Europees kampioen. Ik besef het nog niet goed.” Onze Italiaanse Alice Maria Arzuffi reed naar een zevende plaats. Alice miste haar start wat en moest van ver terugkomen. Uiteindelijk was de kloof met de zes koploopsters te groot om nog mee te spelen voor de prijzen.

Yara Kastelijn naar plaats zes bij beloften

Bij de dames beloften kwam Yara Kastelijn in actie. Zij reed naar een zesde plaats. "Daar ben ik op zich tevreden mee. De vijf dames voor mij waren simpelweg sterker, daar moet je vreden mee nemen. Ik voel dat het steeds beter begint te gaan, en dat is belangrijk. Ik hoop de veldrittrainingen nog wat verder op te drijven, om op die manier nog wat meer progressie te maken."

Timo Kielich rijdt sterke inhaalrace en wordt zevende 

Bij de heren beloften werd Timo Kielich zevende. De Limburg miste zijn start en moest al snel achtervolgen. Dat deed hij uiteindelijk met bravoure. Uiteindelijk zou hij als zevende over de finish bollen. "Maar daar ben ik niet tevreden mee. Ik schiet twee keer uit het klikpedaal, dat mag niet gebeuren. Ik had een erg goed gevoel, sterke benen, dus het is jammer dat ik niet verder kom dan een zevende plaats."

Gianni Vermeersch negende: “Niet teleurgesteld, maar wel meer verwacht”

Bij de heren elites geen Adam Toupalik, onze Tsjech moest door ziekte afhaken. Alle ogen dus gericht op Gianni Vermeersch die uiteindelijk naar een negende stek reed. “Daar ben ik wel tevreden mee, al had ik toch meer verwacht Mijn start was best goed, maar daarna werd ik in het bos opgehouden door een Fransman. Ik kwam nooit echt in aanmerking voor de medailles, ook al zat ik langetijd dicht in de buurt van het groepje dat streed voor plaats vier.”

Foto – Photopress.be

 

Team