Nieuws

Annemarie Worst tweede in WB-manche Bern

In het Zwitserse Bern is Annemarie Worst zondag twee geëindigd in de derde manche van de wereldbeker. Worst vocht net zoals vorige week een verbeten duel uit met Marianne Vos al trok die laatste vandaag wél aan het langste eind. Bij de mannen werd Gianni Vermeersch elfde.

Bij de dames hetzelfde scenario als vorige week in Gieten: Marianne Vos die al van in het begin wegrijdt, Annemarie Worst die de kloof halfweg wedstrijd weer dicht. De afloop was wel lichtjes anders.

Vos plaatste in de slotronde een verschroeiende demarrage, eentje waar Worst geen antwoord op klaar had. Zo waren de rollen omgekeerd en werd Annemarie knap tweede. Ook Alice Maria Arzuffi deed het andermaal goed, zij werd achtste.

Bij de heren waren de ogen opnieuw gericht op Gianni Vermeersch. Gianni moest vanop de vierde startrij vertrekken en had dus al snel heel wat werk voor de boeg. Uiteindelijk kwam hij in een groepje terecht dat streed voor de verdere ereplaatsen. Gianni won de spurt en finishte als elfde. Adam Toupalik en Wietse Bosmans finishten respectievelijk op plaats 25 en 44.

Ook in België ging het veldrijden gewoon verder. Daar kroonde Timo Kielich zich vandaag tot Limburgs kampioen in Eversel en pakte hij ook de overwinning. Timo reed in de slotronde weg van de concurrentie en grijpt zo zijn eerste zege van het seizoen. 

Foto – Photopress.be

Team