Nieuws

Knappe derde plaats voor Gianni Vermeersch in Telenet Superprestige in Boom

Gianni Vermeersch is in de Telenet Superprestige manche in Boom knap derde geworden. Bij de dames werd Alice Maria Arzuffi tweede en ook Timo Kielich werd tweede bij de beloften.

Dat Vermeersch in vorm is, merkten we donderdag al in Ardooie. En ook hier in Boom was hij van bij de start bij de pinken. Hij reed een sterke koers en moest alleen Mathieu van der Poel laten rijden. Samen met Toon Aerts streed hij voor de tweede plaats. Hij leek de strijd te gaan winnen tot hij een klein foutje maakte in de laatste zandbak.

“Ik reed me een beetje vast, waardoor Aerts terug bij me kwam aansluiten”, zegt Vermeersch. “In de voorlaatste bocht, glipte hij me dan ook nog eens voorbij. Ik raakte een paaltje en weg was de tweede plek. Het doet wel deugd dat ik hier op het podium sta. Ik voel dat ik de goede vorm te pakken heb en wil die nu zo lang mogelijk proberen vast te houden.”

Ook bij de dames was het een spannende strijd. Kim Van De Steene reed van bij het begin van de koers weg en ze zagen haar nooit meer terug. Achter Van De Steene streden Alice Maria Arzufii en Sanne Cant om de tweede plaats. Dankzij een sterke slotronde kon Arzuffi die strijd winnen.

“Ik had nooit gedacht dat ik hier tweede zou worden”, legt Arzuffi uit. Ik moest lang achtervolgen op Cant, maar ik kwam elke ronde korter en korter. Op het einde kon ik er zelfs nog over gaan. Ik ben dan ook heel tevreden met deze tweede plaats. Ik rij morgen ook in Bern. Dat wordt ongetwijfeld heel zwaar, maar ik kijk er naar uit.”

Annemarie Worst werd vierde in Boom en weet zo haar leidersplaats in het algemeen klassement te behouden. Arzuffi komt dankzij haar tweede plaats op gelijke hoogte.

Bij de beloften werd Timo Kielich knap tweede na Tom Pidcock. Die reed heel de koers aan de leiding, maar Kielich kwam elke ronde korter. In de laatste ronde kon hij bijna over Pidcock wippen, maar die kon Kielich nog net afhouden.

Foto: Photopress.be

Team