Nieuws

Gianni Vermeersch bevestigt goede vorm in Ardooie

Gianni Vermeersch is tweede geworden in de Kermiscross van Ardooie. Onze West-Vlaming moest in de finale enkel de duimen leggen voor wereldkampioen Wout van Aert. “Ik keer met een goed gevoel huiswaarts”, gaf Gianni achteraf mee.

In Ardooie waren de ogen gericht op Gianni Vermeersch, Wietse Bosmans en Gert Smets. Het wedstrijdbegin werd gekleurd door een grote groep, maar na een tempoversnelling van wereldkampioen Van Aert kon enkel Gianni Vermeersch het spoor nog volgen.

Met zen tweeën doken ze de slotronde in maar tot een spurt kwam het niet. “Toen hij ging versnellen had ik de kracht niet meer om hem het hoofd te bieden. Bovendien bleef ik ook nog even haperen aan de afsluiting. Dat was er teveel aan.” Uiteindelijk strandde Vermeersch dus op plek twee.

“Maar ik keer met een zeer goed gevoel huiswaarts. De laatste tijd gaat het bijzonder goed, dat ik nu op het podium sta bevestigt dat nog eens. Dat was trouwens al een tijdje geleden. Een tweede plaats is mooi, ik tank vertrouwen voor een druk weekend.”

Onze belofte Gert Smets werd achttiende tussen de profs, Wietse Bosmans pas 25ste al was dat niet verwonderlijk. Het versnellingsapparaat van Bosmans brak af waardoor hij lange tijd met de fiets op de schouder moest lopen richting materiaalpost.

Zaterdag staat trouwens de wedstrijd in Boom op het programma, de tweede manche van de Telenet Superprestige. Daarna maken onze renners en rensters de oversteek naar Bern voor de eerste Europese wereldbeker.

Foto – Photopress.be

 

 

 

 

Team